Guies

Com es pot veure la vostra llista de blocs a Facebook

Els llocs de xarxes socials com Facebook i Twitter són serveis populars que faciliten la comunicació amb coneguts de tot tipus: amics, veïns, socis de negocis o gent que us trobeu en línia o al món real. La majoria de les vegades, aquesta comunicació és convidada i benvinguda. De vegades, però, és possible que algunes de les comunicacions no siguin agradables i que calgui desconnectar-se d’una d’aquestes persones bloquejant la persona del vostre compte. Facebook ofereix diversos tipus de bloqueig, amagats a diversos menús de configuració. A continuació s’explica com veure les llistes de qui o què heu bloquejat a Facebook. Podeu desbloquejar-los si així ho desitgeu.

Tipus de bloqueig

Podeu impedir que una persona vegi el material que publiqueu a Facebook, però també hi ha altres tipus de bloqueig. Podeu impedir que la gent us enviï un missatge instantani, impedir que les aplicacions es posin en contacte amb vosaltres i evitar que els esdeveniments us enviïn invitacions

Gestió de les llistes de blocs

Cada acció de bloqueig a Facebook dóna lloc a una llista de blocs que podeu veure per revisar qui o què s'ha bloquejat. D’aquestes llistes, podeu desbloquejar-les si ho desitgeu.

Inicieu la sessió al vostre compte de Facebook a l’ordinador i aneu al menú Configuració, accessible al menú desplegable situat a l’extrem superior dret. També podeu accedir a Configuració escrivint "configuració" al quadre de cerca de Facebook i fent clic al resultat "Configuració general del compte" o ser un professional de la llista de blocs anant a la pàgina directament amb l'enllaç facebook.com/settings.

Quan estigueu a la pàgina Configuració, feu clic a "Bloqueig" per anar a la pàgina Gestiona bloqueig, on trobareu una llista de set tipus d'accions de bloqueig, des de la llista restringida fins a les pàgines de bloqueig. Per a cada tipus de bloc, podeu veure una llista de qui o què està bloquejat. També podeu desbloquejar persones o articles individuals.

Consell

També podeu accedir a totes aquestes configuracions al telèfon, però és molt més fàcil veure les llistes completes d’accions de bloqueig a la pantalla més gran de l’ordinador de sobretaula o portàtil.

Altres paràmetres de Facebook

Sempre que estigueu al lloc de configuració, consulteu altres opcions de Facebook que vulgueu ajustar. Hi ha dotzenes d'oportunitats per modificar la configuració general, incloses:

  • Permetre que es vegi la vostra ubicació (o no)

  • Modificació o desactivació del programari de reconeixement facial de Facebook

  • Ajustar diverses opcions d’etiquetatge i cronologia
  • Configuració de la informació de temperatura per mostrar en Fahrenheit o Celsius.