Guies

Què poden veure els amics de perfil limitat a Facebook?

Quan afegiu un amic a la vostra llista de perfils limitada a Facebook, aquest no podrà veure el contingut que heu restringit als membres de la llista. La configuració de privadesa que es va llançar a l'agost de 2011 restringeix tot el contingut que publiqueu dels membres de la llista de perfils limitats. Si voleu que els membres de la llista de perfils limitats vegin el contingut que publiqueu en el futur, podeu ajustar manualment la configuració de privadesa de la publicació en qüestió.

Finalitat de la llista limitada de perfils

El propòsit de la llista de perfils limitats de Facebook és restringir la visualització de determinats continguts a determinats amics del vostre perfil de Facebook. Per exemple, si generalment utilitzeu Facebook per connectar-vos en línia amb persones que coneixeu a la vida professional, però decidiu acceptar una sol·licitud d'amistat d'algú que heu conegut en un bar, és possible que vulgueu restringir-lo a la informació que publiqueu. La creació d’una llista de perfils limitada us permet aplicar una restricció estàndard a qualsevol membre que hi afegiu, estalviant així la dificultat de restringir els usuaris individualment.

Addició d’amics a la llista de perfils limitats

Creeu una llista de perfils limitada afegint almenys un amic a la llista. Per afegir un usuari de Facebook que us acaba d'afegir a la llista de perfils limitats, visiteu el seu perfil i feu clic a "Respon a la sol·licitud d'amistat" i, a continuació, trieu "Perfil limitat" al menú desplegable "Afegeix a la llista". Com a alternativa, seleccioneu "Amics" a la pàgina principal de Facebook i, a continuació, feu clic a "Llistes d'amics" i "Perfil limitat". Escriviu el nom de qualsevol amic que vulgueu afegir a la llista i, a continuació, premeu "Retorn".

Personalització del que veuen els amics de perfil limitat

Un cop hàgiu afegit com a mínim un amic a la llista de perfils limitats, seleccioneu "Configuració de privadesa" al menú desplegable "Compte". Seleccioneu "Personalitzat" a "Controleu la privadesa predeterminada" i, a continuació, escriviu "Perfil limitat" al camp "Amaga això de". En fer clic a "Desa els canvis", els usuaris de la llista de perfils limitats no poden veure res del que publiqueu a Facebook per defecte i s'aplica automàticament aquesta opció a qualsevol persona que afegiu a la llista en el futur.

Ignorant la llista de perfils limitats

A la nova configuració de privadesa de Facebook, afegir algú a la llista de perfils limitats li impedeix veure qualsevol contingut que publiqueu a Facebook de manera predeterminada, incloses les actualitzacions d'estat, fotos i informació de contacte. Per revelar determinada informació a tothom o a un usuari concret, feu clic al botó de bloqueig que hi ha al costat de l'element i seleccioneu l'opció que millor correspon al públic que vulgueu mostrar. Fent clic a "Tothom", per exemple, es mostra la publicació, la foto o un altre element a tots els usuaris de Facebook.