Guies

Com desactivar un grup de Facebook

Els grups de Facebook permeten a la gent comunicar-se sobre interessos compartits, des d’aficions i ubicacions geogràfiques fins a esdeveniments familiars o projectes laborals. Si sou administrador d’un grup, potser us adonareu que el grup ha sobreviscut al seu propòsit i comenceu a pensar a desactivar-lo. Facebook us proporciona diverses eines per desactivar un grup existent.

Consell

Podeu suprimir definitivament un grup o arxivar-lo, cosa que impedeix que apareguin publicacions noves i que nous membres s'uneixin al grup. Si l’arxiveu, el podreu restaurar més endavant, però si el suprimiu, ha desaparegut per sempre.

Opcions per limitar un grup de Facebook

Si voleu limitar l’ús d’un grup de Facebook sense suprimir-lo ni arxivar-lo, podeu configurar-lo perquè només es pugui publicar el contingut aprovat per un administrador del grup. Ho feu si voleu que el grup es mantingui al seu lloc, però no voleu contingut nou o si només voleu que es publiqui contingut nou limitat al grup. Podeu revertir-ho en qualsevol moment.

Podeu optar per arxivar el grup, cosa que impedeix que els no membres trobin el grup a les cerques i impedeix que qualsevol persona s’uneixi al grup o hi publiqui contingut nou. Quan s’arxiva un grup, els seus administradors encara poden eliminar usuaris i eliminar publicacions del grup, però ningú no hi pot afegir usuaris ni publicacions.

També podeu suprimir permanentment el grup, inclosos tots els membres i les publicacions. Un cop fet això, no es pot desfer.

Com limitar les publicacions a un grup

  1. Utilitzeu el menú Grups per activar l'aprovació de publicacions

  2. Per configurar un grup de manera que totes les publicacions s'hagin d'aprovar abans d'aparèixer, primer feu clic al menú "Grups" al tauler esquerre de Facebook i, a continuació, seleccioneu el grup. Per fer-ho, heu de ser administrador de grup.

  3. Utilitzeu la configuració del grup

  4. A la pàgina del grup, feu clic al botó "Més" a sota de la foto de portada i seleccioneu "Edita la configuració del grup". Marqueu la casella que hi ha al costat de "Publica l'aprovació" i feu clic al botó "Desa".

  5. Vigileu les notificacions

  6. Un cop s'hagi activat l'aprovació, rebrà notificacions quan s'enviï una publicació i vostè o qualsevol administrador pugui aprovar o rebutjar les publicacions enviades.

Com arxivar un grup de Facebook

  1. Utilitzeu el menú Grups per arxivar un grup

  2. Per arxivar un grup, comenceu fent clic al menú "Grups" a Facebook i seleccioneu el vostre grup.

  3. Utilitzeu el menú Configuració del grup

  4. Al grup, feu clic al botó "Més" a sota de la foto de portada. Seleccioneu "Arxiva el grup".

  5. Confirmeu que voleu arxivar el grup

  6. Feu clic al botó "Confirma" i seguiu totes les instruccions per arxivar el grup.

Com esborrar un grup de Facebook

Si voleu suprimir un grup de Facebook, heu de ser administrador d'un grup. Si actualment el creador del grup és al grup, només aquesta persona pot suprimir-lo. En cas contrari, qualsevol administrador ho pot fer.

  1. Utilitzeu el menú Grups

  2. Per suprimir un grup, feu clic al menú "Grups" de Facebook i seleccioneu el grup.

  3. Suprimeix cada membre

  4. Feu clic al botó "Membres". A continuació, feu clic al botó "..." al costat del nom de cada membre que no sigui el vostre i feu clic a "Elimina del grup".

  5. Sortiu del grup

  6. Després de suprimir tots els altres membres, feu clic a "Surt del grup" al costat del vostre propi nom. En sortir, el grup no té membres i se suprimeix definitivament.