Guies

Ho perdré tot si reinicio el meu iPhone?

Tots els models d'iPhone emmagatzemen les vostres dades personals, la configuració de l'aplicació i els documents de treball en memòria no volàtil. Si apagueu el telèfon, si la bateria s’esgota o si es congela i heu de reiniciar, no perdreu cap dada que no siguin els fitxers no desats que teníeu oberts en aquell moment. Tot i això, si heu de restaurar completament la configuració de fàbrica del telèfon, perdeu totes les dades fins al punt de la vostra última còpia de seguretat d’iTunes o iCloud.

Reinici ordinari

Un reinici normal del vostre telèfon (que Apple crida a reiniciar), no provoca la pèrdua de dades, excepte els fitxers no desats que tingueu oberts a les aplicacions sense desar automàticament. Per reiniciar el telèfon, manteniu premut el botó "Sleep / Wake" fins que aparegui un control lliscant vermell a la pantalla. Feu lliscar la barra per la pantalla per apagar el telèfon. Després que la pantalla s'apagui, manteniu premut el botó "Sleep / Wake" fins que el dispositiu s'engegui.

Reinici forçat

Si el telèfon es bloqueja i no mostra el control lliscant d’apagat, el podeu restablir, que és un reinici forçat. Això fa que perdeu dades no desades a les aplicacions que s’executen, fins i tot si aquestes aplicacions normalment s’estalvien automàticament quan es tanquen. Per restablir-lo, manteniu premut el botó "Dormir / Despertar" i el botó "Inici" simultàniament durant uns 10 segons. El telèfon s'apaga i es reinicia automàticament.

Restaura

Si el telèfon continua tenint problemes després d'un restabliment, podeu restaurar-lo a la configuració de fàbrica. Aquest procés esborra totes les dades del telèfon, incloses les vostres aplicacions, les dades de les vostres aplicacions, els vostres contactes i el vostre calendari, tornant-les a la seva fàbrica. Per restaurar un iPhone, connecteu-lo a l'ordinador, obriu iTunes, seleccioneu l'iPhone i premeu el botó "Restaurar iPhone" a la pestanya "Resum" del dispositiu. Premeu "Restaurar" per confirmar i començar la restauració. Si heu fet una còpia de seguretat abans de restaurar-la, podeu recuperar les dades perdudes després de reiniciar el telèfon prement "Restaurar còpia de seguretat" a iTunes o seleccionant "Restaurar des de la còpia de seguretat d'iCloud" al telèfon, en funció de com hàgiu fet una còpia de seguretat del dispositiu.

Creació de còpies de seguretat

Fer còpies de seguretat periòdicament de l’iPhone és l’única manera de protegir les vostres dades en cas que hàgiu de restaurar el telèfon. Cada vegada que sincronitzeu l'iPhone amb iTunes a l'ordinador, fa una còpia de seguretat automàticament. També podeu habilitar les còpies de seguretat d'iCloud a l'aplicació "Configuració" tocant "iCloud" i després "Emmagatzematge i còpia de seguretat" i canviant "Còpia de seguretat d'iCloud" a "Activat". Després de configurar aquesta opció, el telèfon farà una còpia de seguretat automàticament quan estigui connectat a l’alimentació i al Wi-Fi i no s’utilitzi.